aliyya's FotoPage

By: aliyya russly

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Saturday, 26-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
3 hari 2 malam_part 3

Menyibuk main volleyball
The pom pom kids
Macam twins plak
View all 22 photos...
Last day di Pulau Pangkor. Pagi tu aktiviti santai...
Baba, Cet and Nuar gangged up melawan Abg, Muiz and Babalim with a volleyball match.
Boleh thn gak la masing2 main sehingga Nuar injured dan Ader take over..

Petang we checked out around 2pm. We had lunch first then after checking out went for a trip around the island. Banyak juga tempat2 menarik kami lawat sekitar pulau.

First stop tgk tmpat org buat kapal...menarik dan cantik. Tapi tgk dr dlm van jer...then p shopping sotong and ikan bilis . Next stop the Mini Great Wall of China, Dutch Fort and Batu bersurat.

Then back towards mainland...

A tribute to Seagull Beach Resort...Uncle Tan, Bro Rich dan staff2 lain. Trip kali ini pasti membuahkan kenangan indah kami sekeluarga


Friday, 25-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
3 hari 2 malam_part 2

Off for the snorkeling trip
Abg and Akish atas boat
 
View all 24 photos...
Hari kedua di pulau pangkor..kami bercadang pergi snorkeling, dan berpicnic di Pulau Giam (a small island near by). Dengan menaiki 2 boat kami menuju ke destinasi...sebelum dihantar ke Giam Island, sempat boat bawa kami sight seeing sekitar pulau pangkor. Ada batu2 menarik kelihatn...yg mcm ikan paus, croc dan juga tortoise. menarik sekali

We spent the day on Giam Island...bercanda di tepian pantai saja...yg bestnye, lunch kami dihantar ke sana..mmg sporting la staff2 di seagull. so dapatlah berpicnic dan snorkeling for the whole day


Thursday, 24-Jul-2008 10:00 Email | Share | | Bookmark
3 hari 2 malam_part 1

Langit yg cerah di Lumut
Akish dah ready to go
Lumut Jetty
View all 11 photos...
Destinasi bagi trip 3 hari 2 malam kali ini adalah ke Pulau Pangkor..Setelah 2x attempts utk pergi terpaksa ditunda, akhirnya Alhamdulillah hajat kami tertunai jua. We headed off by three groups. 1 group gerak pagi from Bangi...ni Ader drive Gen2 dia.Nuar, Cet, Aku and Aqish ikut..Group Spotage gerak dari Tg Malim..and Group Estima dilead oleh Baba gerak petang dari Bangi. Yg gerak ptg ni adalah mereka2 yg x dapat cuti keje and ponteng skolah ari khamis, 24hb tu. So terpaksa la mereka gerak agak lewat, tapi agak awal sedikit balik kerja

Gen2 berjumpa Sportage di Jetty Lumut kira2 jam 2.20 petang. Time tu kitorang baru lps lunch yg diketuk hebat oleh Mamak Nasi Briyani...Aduyai...x sangka makan 4 orang sampe RM55!!! hehe....moral of the story kat sini...len kali, tanye dulu mamak tu lauk segala berapa harga! haha
Xde la nanti tercengang bayo bil harga lauk sotong seekor jer RM25!! hahaha

Kami board the ferry at 2.45pm. Yayah dah too excited for words Dah x sabar rasanya nak menjejakkan kaki ke pulau pangkor. To reach the island x lama pun. Perjalanan cuma setengah jam. Alhamdulillah jugakla...kalo x bebudak ni mesti penat dalam ferry.
So kami sampai jam 3.15, terus cari teksi untuk pergi ke resort "Seagull Beach Resort" di Teluk Nipah. 1 speciallity di Pangkor ni, teksi dia sumenye van..muat up to 12 passengers. And lagi uniknya...van2 sume kaler Pink!! Dari Jetty ke Teluk Nipah cuma mengambil masa dalam 5-10 minit jer...tapi van teksi tu mmg drift abis la...siap buat corner baring lagi tu. Yang kesian budak kenit dua org tu, akish and amji...tergolek2 diorang Tapi excited punye pasal, tergolek pun x kisah..

So we all checked in around 3.30pm...rest dulu di bilik masing before keluar jalan2 tepi pantai.

Group estima, Abg (hubby aku), Baba, Mama, Muiz and Ulfah....
gerak agak lewat petang tu...targetnya paling lewat 4.30pm bertolak, tapi kol 5 juga baru dapat bertolak..kami yg disini dah agak suspend...mampukah mereka tiba sebelum jam 8.30 malam??? ini untuk memastikan mereka sempat board the last ferry to pangkor for the day.

Jam 6.00 petang..mereka baru lepas Rawang..Adus..suspend2. Perjalanan kami pagi tu pun mengambil masa kira2 3jam setengah dari Bangi dengan 1x berhenti. Itupun si Ader kengkadang pecut ala2 KL Drift...so, kalau ikut teori kitorang, gerak kul 5, sampai ngam2 8.30....sempat x sempat itu semua bergantung pada kecekapan group estima bertindak setibanya mereka di jeti Lumut...huhu...suspend

Jam 8.00 mlm..Mama sms: "Lagi 30km, tlg bgtau Agent minta Ferry dialertkan."
Hehe...macam menteri la plak yg nak sampai
aku pun terus berlari mencari Uncle Tan (dia ni Bos Seagull) dengan informasi terkini ni.
Uncle T: "30km ni dlm 30 minit jugak...saya risau x sempat. Kita x bole thn Ferry. Nanti sebab 5 orang, 30 org marah...susah la itu macam"
Aku: " Kalau camtu uncle, nak buat macam mana?"
Uncle T: " Nanti saya cuba call Manager itu Ferry....Ayo..mmg x boleh la. Apa kita boleh buat, saya bagi ini nombor untuk panggil boat. Boat bole hantar ma..tapi 1 boat satu latus linggit la"
Aku: "Ayyo...itu apa mahal sangat Uncle?Xpe la, uncle bagi saja no itu. Nanti saya inform mak saya"

Jam 8.30 mlm....SMS dari abg: "Adus....Kaunter feri dah tutup"
Mmg kuciwa kami...x sempat kah mereka? apa rancangan mereka?

Jam 8.40mlm....Call abg...Hehe....kami atas feri ni...
Sabo jele....rupa2nya, mmg mereka tiba ngam2 8.30 dan kaunter dah pun ttp. Mama dgn skillnya kawtim ngan penjual tiket untuk dapatkan tiket yg telah ditempah lebih awal. Abg and Muiz dgn skillnya mengangkat segala beg untuk dibawa ke feri dan Baba dgn skillnya p parking kete dan berlari balik ke jeti. X lupa juga Ulfah, dgn skilnya menemankan Mama
Alhamdulillah...they did it!

Semua staff di Seagull turut sama suspend tadi. And bila mereka dgr yg Group Estima berjaya caught the last ferry, they were also very happy!! Sampai semua Overtime la mlm tu tunggu Mama Baba Abg Muiz and Ulfah sampai so they can have their dinner first before cleaning up.

Thanks guys


Sunday, 6-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
PROTES....turun harga minyak! Stadium Kelana Jaya

Bersedia untuk protes..solat dulu di masjid berhampiran
Picnic by the lake
berlagak mcm boncer
View all 14 photos...
Protes kali ini berlangsung agak lama....bermula jam 10 pagi hingga jam 12 tengah malam. Walaubagaimanapun...suasana tetap meriah dan dipenuhi ribuan manusia berbaju MERAH!


Wednesday, 25-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Balqis with the Pox!

senyum
budak paling kanan tu yg paling comot!
Gaya Geng Bas Sekolah gitu..
View all 6 photos...
X semena-mena dari Maksu Ulfah dijangkitkan kat Yayah and Amji...then Balqis pula jadi victim..
Mmg kesian..tapi nasib baik kene masa kecik2 lagi...kalo dah besar...berparut2 la muka
Dengan pox pun...bebudak ni tetap ceria


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net